Almás diótorta
Az almás torta mindig sláger, a kevert tészta pedig
pillanatok alatt elkészíthető. Finom és látványos édesség, ünnepi alkalomra, de
egy délutáni kávéhoz is kiváló.
Hozzávalók: 30dkg darált dió, 10dkg durvára vágott dió, 4
alma, 5dkg keserű kakaópor, 8 tojásfehérje,1 zacskó sütőpor, 4+1 ek méz, 1 rúd
vanília kikapart belseje, csipet só
Az almákat meghámozzuk, kiszedjük a magházát, négybe vágjuk,
a domború oldalát kicsit bevagdossuk, azonnal citromlébe forgatjuk. A darált
diót egyenletesen elkeverjük a durvára vágottal, a kakaóval, sütőporral és a
vaníliával. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, hozzáadjuk a 4 ek
mézet, majd óvatosan elkeverjük a száraz hozzávalókkal. A masszát kivajazott
tortaformába öntjük. Az almákat domború oldalukkal felfelé belenyomkodjuk a
tésztába és 170 fokra előmelegíttet sütőben 50-60 percig sütjük. Közben a
maradék citromlevet elkeverjük a maradék 1ek mézzel és a sütés vége előtt 20
perccel az almákra kenjük. Hidegen tálaljuk.
A maradék tojássárgáját tegyük a mélyhűtőbe kisebb
adagokban, később más ételekhez prímán felhasználható.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése