Berlini borjúmáj
Ez egy finom, kiadós, mégis könnyű étel. 15 perc alatt
elkészíthető, nem mondhatja a háziasszony, hogy nincs ideje főzni. A máj és az
alma régi jó barátok, az illatuk betölti az egész konyhát.
Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet borjúmáj(á150g), 2 közepes
hagyma, 2 alma, 4 vékony szelet kolozsvári szalonna, 1 ek zsír, só, bors, pár
szál petrezselyem a díszítéshez
A zsírt felmelegítjük egy serpenyőben, kisütjük benne a
szalonna szeleteket, kiszedjük, melegen tartjuk. Az almákat meghámozzuk, kiszúrjuk
a magházat, felszeleteljük, a maradék zsírban mindkét oldalukat 1-1 percig
sütjük, kiszedjük, félre tesszük. A megtisztított, karikára vágott hagymát
ugyanabban a zsírban ropogósra sütjük.
Közben a májat sózzuk, borsozzuk, a maradék zsírban mindkét oldalát 2-3
percig sütjük. A májat a sült szalonnával, almával és a hagymával tálaljuk,
petrezselyemmel díszítjük. Azonnal fogyasztjuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése