Pikáns marha roládok kelkáposztával
Omlós marhahús, enyhén füstölt bacon, ropogós kelkáposzta.
Ezen egyszerű hozzávalókból tökéletes vasárnapi főfogás készíthető. Mindenki
megnyalja utána a tíz ujját.
Hozzávalók 4 személyre: 8 vékony szelet marhacomb (á7-8dkg),
8 szelet kolozsvári szalonna(bacon), 1kg kelkáposzta, 2 ek zsír, 1 kk kakukkfű,
4 fej hagyma, 10 dkg csemege uborka, 3ek mustár, só, bors
1ek forró zsíron megpirítjuk a nagyon apróra vágott hagymát.
A felét hozzákeverjük a mustárhoz a felaprított uborkával és a kakukkfűvel
együtt. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, megkenjük a mustáros keverékkel,
feltekerjük, körbecsavarjuk 1-1 szelet baconnel. A maradék hagymához hozzáadjuk
az ujjnyi csíkokra vágott kelkáposztát, sózzuk, borsozzuk és kevés vizet aláöntve
10 percig pároljuk. A másik ek zsíron a hústekercsek minden oldalát hirtelen
megpirítjuk, majd kevés vizet aláöntve, kis lángon, fedő alatt 30-40 percig
pároljuk. A hústekercseket a kelkáposztával tálaljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése