Kolbászos-húsos téli zöldségleves
A tél a forró levesek főszezonja. A hideg napokon kívánjuk
legjobban a kiadós, forró ételeket, amelyek testet- lelket átmelegítenek. Ez a
leves annyira tartalmas, hogy főételnek is megfelel. Ha rövidebb lével
készítjük, hívhatjuk egytálételnek is.
Hozzávalók 4 személyre:200g g házikolbász, 400g sertéscomb,
2 fej hagyma, 4 szál sárgarépa, 2 fej karalábé, 1 szál póré, 1 kis fej zeller,
1 szál petrezselyemgyökér, 1 ek zsír, 1 babérlevél, csipet majoránna, só, bors
A karikára vágott kolbászt átsütjük a forró zsíron,
kiszedjük, melegen tartjuk. A maradék zsíron megfuttatjuk a felkockázott
hagymát, hozzátesszük a falatnyi darabokra vágott zöldségeket és a húst meg a
fűszereket. Felöntjük vízzel és fedő alatt 40 percig főzzük. Végül
visszatesszük a kolbászt és tálaljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése