Fűszeres laskagomba sült paradicsommal
Laskagomba ma már minden termelői piacon kapható, jó
alternatívája a sampinyonnak. Jó fehérjeforrás is, ha egy-egy hús nélküli napot
akarunk tartani. Lehet könnyű vacsora, de egy elegáns alkalomra előétel is.
Hozzávalók 4 személyre: 500g közepes nagyságú laskagomba,
500g kisebb paradicsom, 1 nagy fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, pár levél
bazsalikom, 3-4 ek olívaolaj, 2 ek balzsamecet, só, bors
A gombát megtisztítjuk, darabokra szedjük, a nagyobbakat
elfelezzük. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, a paradicsomokat
vízszintesen félbe vágjuk. A forró olajon több részletben hirtelen megsütjük a
gombát, oldalanként kb. 2 percig, közben sózzuk, borsozzuk, egy tálra szedjük. A
maradék olajon rövid ideig sütjük a paradicsomokat a vágott felületükkel
lefelé, közben hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, 2-3
percig pároljuk, hozzáöntjük a balzsamecetet, és az egészet a gombára szedjük.
A tetejét megszórjuk a bazsalikommal. Melegen is, hidegen is tálalhatjuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése