Mustáros lazac ragu karfiollal
Finom omlós lazac, ropogós karfiol, illatos mártás, ki
kívánna ennél többet. Elkápráztathatjuk vele a családot, akár egy hétköznap
este. Elfoglalt háziasszonyoknak való, 20 perc alatt elkészíthető étel.
Hozzávalók 4 személyre: 500g lazacfilé, 1 fej karfiol, 2
tojás, 1 ek mustár, 2 citrom, 2 ek olivaolaj, 1 csokor kapor, só, bors
A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük. A karfiolt
rózsáira szedjük, forró sós vízbe dobjuk, 2-3 perc múlva leszűrjük, hogy még
ropogós maradjon. Közben a lazacot kockára vágjuk, citromlével meglocsoljuk,
sózzuk, borsozzuk. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a lazac darabokat
minden oldalon szépen megpirítjuk, összesen 5 perc alatt. A tojásokat
megtisztítjuk, durvára vágjuk. A tojást a mustárral, sóval, borssal, kevés
citromlével, a maradék olajjal, kevés vízzel összeturmixoljuk. A mártáshoz
hozzáadjuk a lazacot és a karfiolt, óvatosan átforgatjuk, a tetejét megszórjuk
a kaporral. Citromgerezdekkel díszítjük,
azonnal tálaljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése