Bécsi fiákergulyás
Hozzávalók 4 személyre: 600g marhacomb, 2 pár virsli, 4 fej
hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek zsír, 2púpos tk pirospaprika, késhegynyi
köménymag, 1ek sűrített paradicsom, 1kk majoranna, 4 tojás, só, bors, pár szál
petrezselyem a díszítéshez
A vékonyra vágott hagymát a forró zsíron megpirítjuk,
hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát, majd átforgatjuk rajta a falatnyi kockára
vágott húst. Hozzáadjuk a paprikát, majd a többi fűszert, kevés vizet öntünk
alá és kis lángon kb. 1,5 órát pároljuk. Közben a tojásokat keményre főzzük,
meghámozzuk, félbe vágjuk. A virslit felkarikázzuk és 5 perccel a főzés vége
előtt a húshoz adjuk. A gulyást a főtt tojással tálaljuk, petrezselyemmel
díszítjük, Savanyú uborkát kínálunk mellé.
1 megjegyzés:
Egyszerű és nagyszerű! Köszi az ötletet!
Megjegyzés küldése