Zöldséges bárányragu
Egyszerű hozzávalókból különleges étel. Télen-nyáron
elkészíthető, finom, kiadós. Hétvégi főzőcskéhez ajánlom, nyáron bográcsban,
nagyobb társaságnak is kiváló. Ízlés szerint sertésből vagy marhából is
elkészíthető.
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg báránycomb, 4 fej hagyma, 3-4 gerezd
fokhagyma, 4 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 1 kis fej zeller,1 fej
káposzta (kb. 1 kg),
1 ek zsír, só, bors, 1 babérlevél, 1 csokor petrezselyem
A forró zsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát és a
fokhagymát, hozzáadjuk a felkockázott húst, kicsit átkeverjük, sózzuk,
borsozzuk. Beletesszük a petrezselyemgyökeret és a zellert, a babérlevelet, felöntjük
kevés vízzel és fedő alatt kis lángon 1 órát főzzük. Ezután adjuk hozzá a
falatnyi kockára vágott sárgarépát és a káposztát, majd tovább főzzük 30-40
percig. Ekkor kivesszük a petrezselyemgyökeret és a zellert, kevés lével
összeturmixoljuk és visszaöntjük. Tálaláskor a tetejét megszórjuk a vágott
petrezselyemmel.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése