Mediterrán nyúlpecsenye
Nemrég Toszkánában voltunk. Hagyományos élet, hagyományos
értékek, hagyományos étkezés. Mindenki boldog.
A házinyúl szinte minden trattoria étlapján szerepelt.
Remélem, nálunk is el fog terjedni ismét, mert olcsó, könnyű, finom hús. A
termelői piacokon már kapható.
Hozzávalók 4 személyre: 1 tisztított házinyúl(kb.1,6kg), 2
nagy fej hagyma, 4 paradicsom, 4-5 gerezd fokhagyma, 1kis fej szárzeller, 1 ek
zsír, 2-3 ág kakukkfű, 3 babérlevél,
csipet őrölt szerecsendió, 1 csokor petrezselyem, 3 dl száraz fehérbor, só, bors
A nyulat 8 darabba vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A húsdarabokat
a forró zsíron hirtelen körbepirítjuk, kiszedjük, melegen tartjuk. A hagymát és
a fokhagymát apróra, a zellert falatnyi darabokra vágjuk. A paradicsomot leforrázzuk,
meghámozzuk, felaprítjuk. A visszamaradt zsírban megsütjük a hagymát és a
fokhagymát, hozzáadjuk a zellert, kicsit átforgatjuk. Visszatesszük a húst, rá
a paradicsomot, a kakukkfüvet, babérlevelet és a szerecsendiót. Felöntjük a
borral és egy kevés vízzel, fedő alatt 1
órát pároljuk. Tálaláskor megszórjuk a felaprított petrezselyemmel. Párolt
sárgarépa illik hozzá.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése