Fahéjas szilvatorta
Rengeteg szilvánk termett az ősszel, amit eddig a
mélyhűtőben tároltam. Most, a tél közepén isteni, friss gyümölcstortát
készítettem belőle.
Rengeteg szilvánk termett az ősszel, amit eddig a mélyhűtőben tároltam. Most, a tél közepén isteni, friss gyümölcstortát készítettem belőle.
Hozzávalók: 20 dkg darált dió, 4 tojásfehérje, 4 ek méz, 1cs
sütőpor, 1 kg
kimagozott szilva, 2ek tarpai szilvalekvár * késhegynyi őrült fahéj, 2 ek zselatin,
csipet só, pár szem dió és aszalt szilva a díszítéshez
A darált diót elkeverjük a sütőporral. A tojásfehérjéket a
sóval kemény habbá verjük, hozzáadunk 2 ek mézet, majd óvatosan elkeverjük a
dióval. A masszát sütőpapírral kibélelt tortaformába simítjuk és 200 fokra
előmelegített sütőbe tesszük. 5 perc múlva a hőt visszavesszük 160 fokra és
további 20 percig sütjük. Időközben a zselatint kevés vízben feloldjuk, lassan
forrásig melegítjük, kicsit hagyjuk hűlni. A szilvát a maradék mézzel és a
fahéjjal turmixban elkeverjük, majd hozzáadjuk a zselatint. Ha a tortalap
kihűlt, megkenjük a szilvalekvárral, ráöntjük a szilvakrémet és a tortát hideg
helyre tesszük 3-4 órára. Tálaláskor a tetejét dióval és aszalt szilvával
díszítjük.
*Hogy tudjuk: a tarpai szilvalekvár mással nem helyettesíthető http://magyarkonyhaonline.hu/magyar-izek/lepke-az-ustben
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése