Fogas tekercsek sütőtökkel
Egy kedves olvasóm írta a minap, hogy mennyire szereti a
halat sütőtökkel. Ezt a fogást neki ajánlom.
A fogas a legfinomabb halunk, akár a Balatonból, akár a
Tiszából, vagy más folyónkból származik. Ez egy pikáns, kiadós, rusztikus
fogás, egész biztos sikere lesz a családban. Természetesen lehetőség szerint
más halból is elkészíthető.
Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet fogas filé (á150g), 1kg
tisztított sütőtök, pár szál kakukkfű,
egy kis csokor snidling, 1 tojássárgája, 1 ek mustár, 4 ek olíva olaj, 1 citrom
leve, só, bors
A tojás sárgát elkeverjük a mustárral, hozzáadjuk a
citromlevet és az olajat. A fogas filéket sózzuk, borsozzuk, megkenjük a
mártással, megszórjuk kakukkfűvel, feltekerjük, fogpiszkálóval rögzítjük. A
sütőtököt kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, egy kiolajozott jénai tálban 180
fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. A sütés félidejében fektetjük rá
a haltekercseket, melyeket meglocsolunk a maradékmártással, megszórunk a
maradék fűszernövénnyel és további 20-25 percig sütjük. Azonnal tálaljuk. Uborkasalátát
kínáljunk hozzá.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése