Mézes-fahéjas körtekoszorú
A gyümölcsös édesség minden ételsort megkoronáz. Egy kiadós
ebéd végén egy könnyű befejezés. 1-2 nappal korábban elkészíthető, egyrészt
hogy a zselé jól megszilárduljon, másrészt hogy a háziasszonynak könnyebb
legyen a dolga.
Hozzávalók: 6 körte, 1 citrom leve, 2 ek méz, csipetnyi őrölt fahéj, a levéhez decinként 1 púpos tk. zselatin, egy koszorú forma.
A körtéket meghámozzuk, eltávolítjuk a magházukat,
negyedekbe vágjuk, azonnal beleforgatjuk a citromlébe, különben hamar megbarnul.3
4 dl
vízben 5-6 perc alatt félpuhára főzzük. Ha kicsit hűlt, a körtéket kiszedjük,
szépen elhelyezzük a formában. A levét átszűrjük, hozzáadjuk a zselatint,
lassan felforraljuk. Ha langyosra hűlt, elkeverjük benne a mézet és a levet
ráöntjük a körtére. Hideg helyen hagyjuk megdermedni. Tálaláskor tortástálra
borítjuk, a tetejét megszórjuk őrölt fahéjjal.
Nekem egy régi fém formám van, azt kibéleltem fóliával. Így
a fém nem színezi el a gyümölcsöt és a zselé könnyek kiborítható. Szebb lesz
azonban a felszíne ha szilikon formában készítjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése