Mandulás pisztráng zöld salátával és brokkolival
Ez egy igazi, egyszerű, de mégis elegáns karácsonyi fogás.
Fontos, hogy ne legyen vele sok munka, mert December 24.-én délután senki nem
akar sok időt a konyhában tölteni. Az egész kész egy fél óra alatt és biztos
siker.
Hozzávalók 4 személyre: 4 tisztított, konyhakész pisztráng (á300g),
2 citrom, 100g szeletelt mandula, 4 ek olivaolaj, só, bors, 80 dkg brokkoli,
pár szál petrezselyem
A salátához: 1 fej saláta, 4ek olivaolaj, 2 ek fehérborecet,
1 ek méz, só, bors
A halakat megmossuk, szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk,
citromlével kívül-belül meglocsoljuk. Tepsibe fektetjük, ráöntjük az
olivaolajat és 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Közben a
mandulát egy száraz serpenyőben állandó keverés mellett arany színűre pirítjuk,
kiszedjük, félretesszük. A salátát megmossuk, falatnyi darabokra tépkedjük,
meglocsoljuk az öntettel. A brokkolit sós vízben 4-5 percig főzzük, leszűrjük.
A megsült halakat tálra fektetjük, meglocsoljuk az alatta összegyűlt levével,
megszórjuk a mandulával és a petrezselyemmel. Citromkarikákkal díszítjük, a
salátával és a brokkolival tálaljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése