Almás gesztenyekrém leves mazsolával
A gesztenye elengedhetetlen része a karácsonyi menünek. Ez
egy különleges, friss, könnyű böjtös leves, hamar elkészíthető. A háziasszony
könnyen begyűjtheti a gratulációkat. A karácsonyi rohanásban az is előny, hogy
előző nap elkészíthető.
Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg natúr gesztenyemassza, 4
alma, 2 ek méz, só, 1 ek citromlé, 2 ek mazsola, pár levél friss menta vagy
citromfű
Az almákat megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, meglocsoljuk a
citromlével és 5 dl
vízben puhára főzzük. Hozzáadjuk a gesztenyemasszát, csipet sót és a mézet és
az egészet összeturmixoljuk. Ízlés szerint esetleg kevés vízzel hígíthatjuk.
Tálaláskor a tetejét megszórjuk a mazsolával. Mentával díszítjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése