Zöldséges gombakrémleves
Hozzávalók 4 személyre: 2 fej hagyma, 50dkg sampinyon gomba,
2dkg szárított vargánya, 1 csontos csirkemell(30dkg), 1 szál sárgarépa, 1szál
petrezselyemgyökér,1 kis fej karalábé, 2 babérlevél, só, bors, 1ek zsír, pár
szál snidling
A hagymát apróra vágjuk, a zsír felén megpirítjuk, hozzáadjuk
az apróra kockázott zöldségeket, kicsit átkeverjük. Felöntjük1l vízzel,
beletesszük a csirkemellet, hozzáadjuk a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk, 30
percig főzzük. Közben a szárított gombát beáztatjuk kevés langyos vízbe, a
friss gombát megtisztítjuk, felszeleteljük és a maradék zsíron hirtelen
megpirítjuk. A gombákat a főzés félidejében a leveshez adjuk. Ha a hús megfőtt,
kivesszük a levesből, leszedjük a csontról, felszeleteljük. A babérlevelet
kidobjuk, a zöldségek felét összeturmixoljuk és visszaöntjük a levesbe.
Ugyancsak visszatesszük a hússzeleteket. Ízlés szerint kevés vízzel hígíthatjuk.
Snidlinggel megszórva tálaljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése