Ropogós sertéssült aszalt gyümölcsökkel és sütőtökpürével
Hozzávalók 4 személyre: egy szép darab bőrös sertéscomb
kb.1-1.2kg, 25 dkg vegyes aszalt gyümölcs (szilva, sárgabarack, almakarika,
füge), 1 közepes fej hagyma, 1 ek méz, só, bors
A körethez: 1 fej hagyma, 1 kg tisztított, kockára
vágott sütőtök, 1ek zsír, késhegynyi őrölt szerecsendió, só, bors
A hús bőrét és az alatta levő zsírt 1,5 centis sorokban bevagdossuk,
hogy jó ropogósra sülhessen, sózzuk, borsozzuk. Egy jénai tál aljára
szeleteljük a hagymát, ráfektetjük a húst, egy pohár vizet öntünk alá és 180
fokra előmelegített sütőben kb. 2 órát sütjük. Közben kevés vízbe beáztatjuk az
aszalt gyümölcsöket és a sütés fél idejében a hús köré helyezzük.
Az utolsó 10 percben kenjük a hús bőrére a mézet, nagyobbra
vesszük a hőt és ropogósra sütjük.
Amíg a hús sül, elkészítjük a köretet: a sütőtököt, nagyon
kevés sós vízben 10-12 percig főzzük. A forró zsírban megpirítjuk az apróra
vágott hagymát, hozzáadjuk a szerecsendiót. A sütőtököt leszűrjük, a hagymával
pürésítjük, ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk.
Ha a hús megsült, 10-15 percig pihentetjük, majd
felszeleteljük és köré rakjuk a gyümölcsöket. A sütőtökpürével tálaljuk. A szaftot
szószos tálkában külön adjuk fel.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése