Avokádókrémmel töltött füstölt lazac tekercsek
A füstölt lazac igazi ünnepi étel különleges alkalmakra.
Ezzel a pikáns töltelékkel feltekerve a hajszálvékony lazacszeleteket, olyan
előételt szolgálunk fel Szenteste, amellyel biztosan elkápráztatjuk családtagjainkat
és barátainkat.
Hozzávalók 4 személyre: 4 vékony szelet füstölt lazac, kb.12
dkg, 2 érett avokádó, 1 kis fej csemege hagyma, 1 citrom,1tk mustár, csipet őrölt
koriander, pár szál petrezselyem és kapor, só, bors, 1 kígyóuborka, 1 ek
borecet
Az uborkát csíkosra hámozzuk, felszeleteljük, enyhén
besózzuk, meglocsoljuk a borecettel és 20 percig állni hagyjuk. .Az avokádókat
félbe vágjuk, kiszedjük a magját,(el lehet ültetni!) egy evőkanállal kikaparjuk
a húsát, azonnal meglocsoljuk egy fél citrom levével. Hozzáadjuk a lehető
legapróbbra kockázott hagymát, az apróra vágott petrezselymet és kaprot, a
koriandert és a mustárt, sózzuk, borsozzuk. Az avokádókrémet egy villával
simára keverjük, majd a kiterített lazacszeletekre halmozzuk. A szeleteket
szorosan feltekerjük és legalább 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük.(de már
délelőtt is elkészíthetjük)
Tálaláskor a tányér aljára helyezzük a lecsöpögtetett uborka
szeleteket, szépen ráhelyezzük a félbe vágott lazactekercseket, citromgerezdekkel
díszítjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése