Kacsamell zöldbors mártásban mandulás zöldségekkel
A kacsamell a húsok között is igazi különlegesség. Ha nagy a
család, lehet mellé kacsacombokat is tenni, vagy megsütni egy nagy egész
kacsát.
Hozzávalók 4 személyre: 2 kacsamell filé(60-70dkg), 1 kis
üveg zöld bors sós lében, 60dkg sárgarépa, 60dg kelbimbó, 2 fej hagyma, 2ek
szeletelt mandula, 1tk mustár,1tk majoránna, só, bors
A kacsamellek bőrét bevagdossuk, hogy jobban kisülhessen a
zsírja, sózzuk, borsozzuk, majoránnával fűszerezzük. Forró serpenyőbe
helyezzük, először a bőrével lefelé, majd mindkét oldalát 3-3 perc alatt
pirosra sütjük. Ekkor a húst áttesszük egy jénai tálba és 200 fokra
előmelegített sütőben 30 percig sütjük. A maradék zsírban megpirítjuk a
hagymát, felöntjük 1 kis pohár vízzel, hozzáadjuk a mustárt és az egészet
összeturmixoljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hozzákeverjük a zöld borsot.
A zöldségeket megtisztítjuk, a répát ferdére vágjuk,
mindkettőt sós vízben 10-10 percig főzzük, leszűrjük. Közben a mandulát száraz
serpenyőben állandó keverés mellett megpirítjuk, kiszedjük. A megsült húst
szépen felszeleteljük, pecsenyés tálra helyezzük, köré rakjuk a mandulával
megszórt zöldségeket. Kevés szafttal meglocsoljuk, a többi szaftot külön
tálkában kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése