Marhahúsleves
Hozzávalók:1kg marhafartő, 60dkg csontos marhaszegy 4 szál
sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 1 kis fej zeller, 1 közepes karalábé, 1
kis fej karfiol, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma. 1 babérlevél, 1 kk szemes
fekete bors, 1 csipet egész köménymag,1 kk morzsolt majoranna, 1 szem
paradicsom, pár szál petrezselyem, só
A húst megmossuk, hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt,
leszedjük a habját. Beletesszük az egész hagymát, fokhagymát, paradicsomot és a
fűszereket. Közben megtisztítjuk és felvágjuk a zöldségféléket, ezeket akkor tesszük
bele, ha a hús már félig megfőtt, a karfiolt csak 10 perccel a vége előtt. A
leves akkor jó, ha kb. 3 órát lassan gyöngyözik.
Ha megfőtt, kivesszük a húst és a zöldségeket, melegen
tartjuk. A levest leszűrjük, visszatesszük a zöldségeket, a tetejét megszórjuk
a vágott petrezselyemmel és tálaljuk. A húst kicsit pihentetjük, majd szépen
felszeleteljük ez lesz a következő fogás.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése