Zsályás szűzpecsenye mustáros gombamártásban

A sertésszűz az állat legfinomabb része. Gyakran rajta hagyja a hentes a karaj belső oldalán, ezzel természetesen tönkre is teszi. Olyan helyen vegyünk, ahol külön árulják. Ha jól van elkészítve, istenien omlós lesz. A zsálya meg vadul nő a kertünkben, ehhez a recepthez elengedhetetlen a pikáns aromája.













Hozzávalók 4 személyre: 4 vastag szelet (kb. 2 ujjnyi) sertésszűz (kb. 80 dkg), 8 vékony szelet bacon, 8 kis ág zsálya, 500g sampinyon gomba, 2 hagyma, 1 ek sertészsír, 1 ek mustár, só, bors

A hús szeletek külsejére ragasztjuk a megmosott zsályaleveleket, körbetekerjük a baconnel és egy konyhai fonallal rögzítjük. A hagymát megtisztítjuk, apróra felkockázzuk, a gombát felszeleteljük. Az előkészített hússzeleteket a felforrósított zsírban oldalanként 4-5 percig sütjük, kivesszük, melegen tartjuk. A maradék zsírban megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a gombát, 4-5 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a mustárt, esetleg egy kevés vízzel hígítjuk. A szűzpecsenyét a gombamártással tálaljuk. Köretként adjunk mellé néhány szál zöld spárgát.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése