Fűszeres húsgombócok paradicsom mártásban

Gyors, könnyű, praktikus nyári étel, a nyári grill partik sztárja lehet. Persze egy zsúfolt nap után hipp-hopp elkészíthető a konyhában is.













Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg darált hús, 60 dkg paradicsom, 2ek olaj, 2 nagy fej hagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 kis ág rozmaring, 1 babérlevél, 1 tojás, só, bors

A hagymát apróra felkockázzuk, a fokhagyma gerezdeket fokhagymaprésen átnyomjuk. A petrezselymet felaprítjuk. A darált húshoz keverjük a tojást, petrezselymet, a hagyma és fokhagyma felét, sózzuk, borsozzuk. A masszából 12 hosszúkás gombócot formálunk, hurkapálcával átszúrjuk, a húst jól rányomkodjuk. A gombócok mindkét oldalát serpenyőben vagy grillrácson kb. 6-6 percig sütjük. Közben a paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, apró darabokra vágjuk. A forró olajra rádobjuk a hagymát, fokhagymát, kicsit átpirítjuk, beleöntjük a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük a babérlevelet és a felaprított rozmaringot. A mártást 10 percig főzzük, kidobjuk a babérlevelet. A húsgombócokat a paradicsommártással tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése