Fehér spárga sonkás-gombás vinaigrettel

Mondtam már, hogy a spárgának nem tudok ellenállni? Olyan rövid a szezon, ki kell használni, utána úgyis egy évet várunk megint. Valahogy van abban valami jó, ha nem lehet állandóan kapni, jobban értékeli az ember. Ez most egy fehér spárgás recept, de persze a zöldből is isteni.











Hozzávalók 4 személyre: 1 kg spárga, 350 g gomba, 1 hagyma, 1 kis csokor snidling, 2 ek olivaolaj, 100g nyers sonka, 4ek balzsamecet, 1 citrom, só, bors

A spárgát megmossuk, a fás végeit levágjuk, enyhén sós vízben fedő alatt 10 percig főzzük. A hagymát apróra vágjuk, a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A snidlinget felvágjuk, pár szálat félreteszünk a díszítéshez. A forró olajon hirtelen megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott sonkát és a gombaszeleteket, kicsit átforgatjuk. A spárga főzőlevéből hozzáadunk 2-3 evőkanállal, hozzáöntjük a balzsamecetet, 1 ek citromlevet, sózzuk, borsozzuk. Levesszük a tűzről, megszórjuk a felaprított snidlinggel. A spárgát leszűrjük, tálra rendezzük, meglocsoljuk a sonkás-gombás vinaigrettel. Citromszeletekkel tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése