Citromos spárgaleves

Végre eljött a májusi spárgaszezon. Alig várom, hogy a friss, ropogós spárga megjelenjen a piacon. A fehér talán egy kicsit markánsabb ízű, a zöldnek szebb a szine és kevésbé fás a vége, de lehet hogy ez csak az én tapasztalatom.
A spárga lágysága, finom aromája visszafogott fűszerezést kíván. A citrom, petrezselyem, lágy balzsamecet, finom házi majonéz, olivaolaj, esetleg egy kis vaj nagyon illik hozzá.
Én isteni levest készítettem belőle.











Hozzávalók 4 személyre: 1/2kg spárga, 2 közepes hagyma, 1 ek étolaj, 2 főtt tojás, 1/2 citrom leve, 1 babérlevél, só, bors, 1 csokor petrezselyem

A spárgákat alaposan megtisztítjuk, alsó fás részeit levágjuk, a többit feldaraboljuk. 1/2 liter vízben sóval, borssal, babérlevéllel 10 percig főzzük. Közben egy másik edényben az olajon megpirítjuk a felaprított hagymát, hozzátesszük a levágott végeket, kevés vízzel 10-15 percig főzzük, majd átpaszítozzuk, a sűrítményt hozzáadjuk a leveshez. A főtt tojásokat kevés főzővízzel összeturmixoljuk és szintén a leveshez adjuk. Beleöntjük a citromlevet, a babérlevelt kidobjuk. Tálaláskor megszórjuk a felaprított petrezselyemmel.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése