Spárgasaláta sonkával

Spárga levesnek, előételnek, salátának, köretnek, ezerféleképpen lehet elkészíteni, de megunni egyszerűen nem lehet. Már csak azért sem, mert elég rövid a szezon. Élvezzük, amíg lehet.












Hozzávalók 4 személyre: 1 kg spárga, 8 vékony szelet nyers sonka, 2 ek fenyőmag, 4 ek olivaolaj, 50ml balzsamecet, só, bors, 50g parmezán

A spárgát megmossuk, a fás végeit levágjuk, enyhén sós vízben 10 percig főzzük, leszűrjük. A fenyőmagot egy serpenyőben szárazon megpirítjuk. Az olivaolajból, balzsamecetből sóval, borssal öntetet készítünk, a spárga főzővizével kicsit meghígítjuk. A spárgát tálra rendezzük, meglocsoljuk az öntettel, hagyjuk kihűlni. Végül megszórjuk a pirított fenyőmaggal és ráreszeljük a parmezánt. Sonkaszeletekkel tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése