Tavaszi sóska leves lágytojással

Isteni a friss, gyenge korai sóska, elsőként jelenik meg a tavaszi piacon. A hosszú tél után az ember már nagyon vágyik a zöldekre. Leves, mártás, saláta egyaránt készíthető belőle. Friss, pikáns, vitamindús, igazi tavaszi íz.













Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg sóska, 2 fej hagyma, 1 ek étolaj, 2 alma, só, bors, 4 tojás

A sóskát alaposan megmossuk, vastag szárától megtisztítjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a forró olajon átforgatjuk. Rádobjuk a lecsöpögtetett sóskát, állandó keverés mellett megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a meghámozott, kockára vágott almát. Felöntjük 6dl vízzel, sózzuk, borsozzuk, forrástól számítva 10 percig főzzük, majd az egészet összeturmixoljuk. Ízlés szerint hígítjuk. A tojásokat forrásban levő vízbe eresztjük, 5 percig főzzük, majd óvatosan meghámozzuk. Tálaláskor minden adag tetejére csúsztatunk egy lágytojást.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése