Tavaszi zöldségleves csirkeaprólékkal

Alig várom, hogy a friss tavaszi zöldségek megjelenjenek a piacon. Imádom a gúlába rakott harsogó színű sárgarépát meg a zsenge karalábét. Pár szál zöld spárga ünnepélyessé teszi az ételt.











Hozzávalók: 1 csirke apróléka, 1 fej hagyma, 1 szál dundi póré, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 1 kis fej zeller, 1 zsenge karalábé, pár szál spárga, 1 ek étolaj, 2 babérlevél, 1 csokor petrezselyem, csipet kakukkfű, só, bors

A csirkeaprólékot kevés vízzel, sóval, babérlevéllel 1 órát főzzük. Közben
az apróra vágott hagymát, a felkockázott pórét rádobjuk a forró olajra, néhány keverés után hozzáadjuk a fokhagymát, majd a vékonyra vágott répát, gyökeret, zellert, karalábét, a megtisztított, összevágott spárgát, kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi és 20 percig főzzük. A csirkeaprólékot kiszedjük, a levét beleszűrjük a levesbe, majd hozzáadjuk a csirkedarabokat is. Tálaláskor a tetejét megszórjuk az apróra vágott zöldpetrezselyemmel.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése