Svéd gomba

Hagyományos, bármikor előhúzható saláta. Egész évben szezonja van, könnyen, gyorsan elkészíthető. Azért ha ősszel van egy kis vegyes erdei gombánk, az nagyon megbolondítja, de champignonból is finom. Hidegsültekhez kiváló, vendégváráshoz előre elkészíthető.












Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg gomba, 2 ek étolaj, 2 nagy fej hagyma, 1 kis doboz paradicsompüré, só, bors, csipet kakukkfő, 2 babérlevél

A hagymát meghámozzuk, durvára vágjuk, a felforrósított olajon megpirítjuk. Rádobjuk a megtisztított, szeletekre vágott gombát, hozzáadjuk a paradicsompürét és a fűszereket. Fedő alatt kis lángon 15 percig pároljuk. Hidegen kínáljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése