Fecskefészek tavaszi zöldségekkel

Ez nemcsak nagyon finom étel, hanem igazán látványos is. Egész évben elkészíthető az évszaknak megfelelő zöld körettel. A friss tavaszi sárgarépával, és ropogós káposztával azonban igazi különlegesség. A tojás pedig kifejezetten húsvéti aktualitást ad neki.












Hozzávalók: 4 szelet marhafelsál(á 150g), 4 tojás, 2 fej hagyma, 1 ek mustár, 4 szelet nyers sonka, 2 ek olaj, 1 ek sűrített paradicsom, só, bors, 1 csokor petrezselyem, 8 szál sárgarépa, 1 kis fej kb 750g káposzta, 1 babérlevél, só, bors, csipet kakukkfű

A tojásokat 7 perc alatt keményre főzzük, meghámozzuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A hússzeleteket kiterítjük, sózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral, ráfektetjük a sonkát és a tojást, feltekerjük, hústűvel vagy fogpiszkálóvak megtűzzük. Az olajat egy fedeles serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a hagyma felét, beletesszük a hústekercseket, minden oldalukat pirosra sütjük. Felöntjük egy pohár vízzel, hozzáadjuk a paradicsomot, a fűszereket és fedő alatt kb. 1,5 órát pároljuk. Közben megtisztítjuk a sárgarépát, az újrépának a zöldjéből hagyunk egy kicsit, sós vízben 12 percig főzzük. A káposztát csíkokra vágjuk. A maradék olajra rádobjuk a hagyma másik felét és a káposztát, kicsit átforgatjuk, fedő alatt 10 percig pároljuk.
Tálaláskor a hústekercseket félbevágjuk, leöntjük a zaftjával. A répát és káposztát megszórjuk a frissen vágott petrezselyemmel. Biztos lesz a siker!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése