Sertésszűz káposzta-sonka kabátban

A húsvéti asztal ünnepet jelent a szemnek és az ízlelőbimbóknak is. Ez a rafinált fogás különösen színes, látványos, gusztusos, és persze nagyon finom is. A hozzávalók egyszerűek, könnyen beszerezhetőek. Ráadásul előre el lehet készíteni, mondjuk korán reggel, és a családi ebéd előtt csak be kell tenni a sütőbe.













Hozzávalók 4 személyre: 2 sertésszűz kb. 70 dkg, 1 fej káposzta, kb. 1,2 kg, 20 szelet nyers sonka vagy bacon, 2 fej hagyma, 2-3 ek étolaj, só, bors, csipet kakukkfű, késkegynyi őrölt kömény

A sertésszüzet megtisztítjuk a hártyájától, körben megszórjuk a fűszerekkel, forró olajon minden oldalát hirtelen megpirítjuk, kivesszük. Közben a káposztát megtisztítjuk, egészben hagyva sós vízben 5 percig főzzük, kivesszük, lecsepegtetjük. 8-10 külső levelet levágunk a torzsájáról, a többit durva csíkokra szeleteljük. 4-5 levelet részben egymásra fektetünk,
egyenként belecsavarjuk a húsokat. A sonka szeletekkel szépen befedjük, a végeket alul fogpiszkálóval rögzítjük. A húsokat lapos jénai tálba fektetjük és előmelegített sütőben 200 fokon 30 percig sütjük. A hagymát megtisztítjuk, durvára vágjuk, a maradék olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott káposztát, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt 10 percig pároljuk.
Tálaláskor a húst a kabátjával együtt szépen felszeleteljük, és a párolt káposztával tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése