Zöldfűszeres pisztráng

A pisztráng az egyik legjobb hazai halféle. Könnyű, nem zsíros és ha ügyesen ki tudjuk filézni, túl sok szálka sincs benne. A szilvásváradi a legjobb, de a hortobágyi is finom. A hortobágyi halgazdaság biogazdaság, a halak tiszta vízben élnek, csak természetes táplálékot kapnak, nem tömik őket tele hormonnal és antibiotikummal sem.













Hozzávalók 4 személyre:
4 db kb. 30dkg-os pisztráng, 2 citrom, 1-1 ág rozmaring, kakukkfű, petrezselyem, só, bors,
2 ek olivaolaj

A halakat jól megmossuk, szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk 1 citrom levével. A másik citromot karikára vágunk. A halak hasába tesszük a fűszernövényeket és 1-1 szelet citromot. A tepsit vagy jénai tálat kikenjük olajjal, belefektetjük a halakat, pár csepp olajjal megkenjük és grillsütőben mindkét oldalukat 12-15 percig sütjük. Citromszeletekkel tálaljuk és vegyes nyári salátát adunk hozzá.
Finom, ünnepi étel.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése