Karfiol lengyelesen

Karfiol egész télen kapható. Semleges íze miatt sok elkészítési módja ismert, lehet lágyabban, vagy markánsabban fűszerezni, ki, hogy szereti.
Ez a recept lehet meleg előétel, de lehet friss sültek mellé különleges köret is.















Hozzávalók 4 személyre:
1 fej karfiol, kb. 1 kg, 2 tojás, 2 gerezd fokhagyma, 1 kk zsiradék, egy kis marék szeletelt mandula, 1 csokor petrezselyem, só

A karfiolt megtisztítjuk, sós vízben, egészben, egy nagyobb lábosban 10-15 perc alatt nem túl puhára főzzük. A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, apróra vágjuk. A mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk, a szeletekre vágott fokhagymát átforgatjuk a forró zsírban, kiszedjük. A mandulát, a tojást, a felaprított petrezselymet és a sült fokhagymát összekeverjük, megszórjuk vele leszűrt karfiolt. Forrón adjuk asztalra. Ma este frissen sült csirkemájat tálaltam hozzá, isteni volt.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése