Sült cékla

A cékla a téli zöldségek gyöngyszeme. Isteni a színe, íze, aromája. Bár a hagyományos savanyúságnak is kitűnő, számos más étel is készíthető belőle. Levesnek, salátának, főételnek hússal, gombával töltve, köretnek sütve, főzve, millió módon elkészíthető.
Sült céklát gyakran készítek, a hűtőben 8-10 napig eláll, gyors vacsorának bármikor előkapható.














Hozzávalók:
1kg kisebb cékla, 2-3 ek fehérbor ecet
A céklát megmossuk, tepsibe rakjuk, alufóliával lefedjük. 200 fokos sütőben a cékla nagyságától függően 1-1,5 órát sütjük. A héját forrón lehúzzuk, a céklákat 4 felé vágjuk. Forrón meglocsoljuk a borecettel. Ízlés szerint adhatunk hozzá kevés olivaolajat, köménymagot, reszelt tormát.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése