Gombás rakott kel

Ez egy isteni zöldséges étel, valódi vitamin bomba. A hozzávalók télen-nyáron kaphatók, egyszerű elkészíteni, és nagyon finom. Könnyű vacsorának önmagában vagy egy tál salátával kiváló, de lehet tartalmasabb levesek után második fogás is.













Hozzávalók 4 személyre:
1 fej kelkáposzta kb.1 kg, 50 dkg gomba, 2 közepes fej hagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 2 szál sárgarépa, 1 kis fej zeller, 5-6 szem paradicsom, vagy egy 450g-os darabos paradicsomkonzerv, 2 ek zsiradék, só, bors, 2 babérlevél, csipet kakukkfű, 20 dkg kolozsvári szalonna.

A kelkáposztát leveleire szedjük, sós vízzel leforrázzuk, lecsepegtetjük. 1 ek forró zsírra rádobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, a felkockázott sárgarépát, zellert, a felszeletelt gombát és a fűszereket. A paradicsomokat leforrázzuk, meghámozzuk, kockára vágjuk, vagy kinyitjuk a konzervet, hozzáadjuk a zöldségekhez. A zöldségragut fedő alatt
20 percig pároljuk.
Egy jénai tálat kikenünk zsírral, az aljára rétegezzük a kelkáposzta levelek 1/3-át. Ráöntjük a ragu felét, majd még egy sor kelkáposzta, még egy ragu, végül a 3. sor kelkáposzta. A tetején sorba rakjuk a vékony kolozsvári szalonna szeleteket. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 percig sütjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése