Gombával töltött tojáslepény

Imádjuk a gombás ételeket. Tavasszal és ősszel, főleg esők után, nagy a választék a piacokon erdei gombákból. A legismertebb termesztett csiperkegomba azonban egész évben kapható. Én a barna csiperkét jobban szeretem, mert markánsabb az íze, de a fehér is finom. Lehetőleg ne előre csomagoltat vegyünk, a gombánál különösen fontos, hogy friss legyen.

Ez egy gyorsan elkészíthető, könnyű, mégis finom étel. Lehet könnyű vacsora, vendégváráshoz elegáns előétel, de egy kényelmes vasárnapi reggeli is.















Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg gomba, 2 ek étolaj, 2 nagy fej hagyma, fejenként 1-2 tojás, só, bors, csipet kakukkfű, 1 csokor zöldpetrezselyem

A megtisztított hagymát durvára vágjuk, 1 ek olajon megfuttatjuk. Rádobjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, megszórjuk kakukkfűvel, nagy lángon pár percig együtt pirítjuk tovább. Fontos a magas hőfok, mert akkor a gomba inkább pirul, egyébként meg levet ereszt. Ha kész, megszórjuk a frissen felaprított zöldpetrezselyemmel. Közben fejenként 1, nagyobb étkűeknek 2 tojást csipet sóval felverünk és egy másik serpenyőben, a maradék olajon 4 lepényt sütünk belőle. A lepényekre elosztjuk a gombát, és mint a palacsintát feltekerjük, vagy összehajtjuk. Bármilyen friss, salátával tálalhatjuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése