Füstöltlazac citromos uborkasalátán

A füstöltlazac különleges étel, jeles alkalmakra ajánlom. A citrom, kapor, torma és uborka a legjobb barátai, együtt kivételes harmóniát alkotnak.












Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet füstölt lazac (kb.15 dkg), ½ fej saláta, 1 kígyóuborka, 4 ek olivaolaj, 1 tk reszelt torma, 2 citrom, 1 tk mustár, 1 csokor kapor, só, bors

A salátát megmossuk, apró darabokra tépkedjük, az uborkát vékonyan felszeleteljük. A mustárból, olivaolajból, 1 citrom levéből a tormával, sóval, borssal salátaöntet készítünk. A felaprított kapor felét belekeverjük. A salátát, uborkát, lazacot elrendezzük a tányérokon, meglocsoljuk az öntettel, megszórjuk a maradék kaporral. Citromgerezdekkel tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése