Pulykamelltekercsek spenótágyon

A spenót, vagy elegánsabban paraj a tavaszi piac első zöldje. Imádom a gúlában tornyosodó harsogóan zöld, mégis gyenge, friss leveleket. Igazi tavaszi vitaminbomba! Íze finom, sima, egyszerű és ugyanilyen fűszerezést kíván: só, bors, csöppnyi szerecsendió, leheletnyi fokhagyma illik hozzá.











Hozzávalók 4 személyre: 8 vékony szelet pulykamell(á100g), 8 szelet pármai sonka, 2 dl száraz fehérbor, 1kg friss spenót, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2ek reszelt parmezán, 2 ek olivaolaj, 1 ek mustár, só, bors, frissen reszelt szerecsendió

A hússzeleteket vékonyra kiklpfoljuk, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Minden szeletre fektetünk egy sonkát, megszórjuk parmezánnal, feltekerjük, megtűzzük egy fogpiszkálóval. Egy serpenyőben felforrósítunk 1 ek olajat, a hústekercsek minden oldalát hirtelen pirosra sütjük. Felöntjük a borral, hozzáadjuk a mustárt és fedő alatt 30 percig pároljuk. Közben a spenótot alaposan megmossuk, a szárát lehúzzuk. 1 ek olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd hozzátesszük a spenótot, folyamatos keverés mellett hagyjuk összeesni, majd fedő alatt 2-3 percig pároljuk, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Egy nagy pecsenyéstál aljára terítjük a spenótot, a tetején szépen elrendezzük a hústekercseket, tetejüket megöntözzük a hús levével. Az egészet megszórjuk a maradék parmezánnal.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése