Karajszeletek fokhagymával és olajbogyóval

A fokhagymaimádók örülni fognak ennek a receptnek. Egész évben elkészíthető, de a tavaszi, fiatal fokhagyma különlegesen lágy aromát ad neki.















Hozzávalók 4 személyre: 4 vastag szelet sertéskaraj, 4 fej fiatal fokhagyma, 2 nagy hagyma, 60 dkg sárgarépa, 2-3 ek olivaolaj, só, bors, 2kk provencei fűszerkeverék, 2 dl száraz fehérbor, 75g fekete olajbogyó

A karajszeleteket klopfolóval kicsit meglapogatjuk, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. A hagymát megtisztítjuk, durva kockára vágjuk, a fokhagymafejeket keresztben kettévágjuk, a sárgarépát megtisztítjuk és nagyobb darabokra vágjuk. Az olajat egy nagy serpenyőben felforrósítjuk, a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen pirosra sütjük, kiszedjük. A hagymát, fokhagymát, répát átforgatjuk az olajon, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a provencei fűszerkeveréket. Visszatesszük a húst, aláöntjük a bort, lefedjük, és 200 fokra előmelegített sütőben 1 órát sütjük. Ekkor levesszük a fedőt, esetleg egy kis vizet aláönthetünk és még egy fél órára visszatesszük a sütőbe. A sütés vége előtt 10 perccel adjuk hozzá az olajbogyót.
Finom, kiadós étel. Ne aggódjunk, a bor alkoholtartalma azonnal elpárolog, az illatát viszont istenien átadja a húsnak.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése