Pármai spárgatekercsek

Ez egy meleg előétel, könnyen, gyorsan elkészíthető. Családi ebédek, vacsorák, tavaszi menü sorába kiválóan beleillik.









Hozzávalók 4 személyre: 1kg zöld spárga, 10-12 vékony szelet pármai sonka, 2-3 ek olivaolaj, só, fehérbors, 1 citrom, 4 dkg parmezán, bazsalikom a díszítéshez

A spárgát megtisztítjuk, fás végei levágjuk, enyhén sós vízben 10 percig főzzük, leszűrjük. 5-6 szálankét összetekerjük a sonkával, a tekercseket egy lapos jénai tálba szépen egymás mellé fektetjük. Meghintjük egy kevés fehér borssal, meglocsoljuk az olivaolajjal és egy fél citrom levével. Ráreszeljük a parmezánt és 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Citromszeletekkel és bazsalikommal tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése