Csirkemáj gyümölcsös salátaágyon

Ez egy könnyű, pillanatok alatt elkészíthető saláta. Vendégváráshoz kiváló előétel, de egy forró nyári napon ebéd vagy vacsora is lehet. Igazi vitaminbomba!












Hozzávalók 4 személyre: 500g csirkemáj, 2 alma, 2 narancs, 100g madársaláta, 2 kis hagyma, 2 ek borecet, 5 ek olivaolaj, 1 ek citromlé, 2 ek mandula, só, bors

A narancsokat meghámozzuk, kifilézzük, a közben lecsöpögő levét felfogjuk. A narancsléhez hozzáadjuk az ecetet, 4 ek olivaolajat, sózzuk, borsozzuk, ezzel kész az öntet. Az almákat vékony szeletekre vágjuk, meglocsoljuk a citromlével, hogy ne barnuljon meg. A salátát megmossuk, a hagymát felkarikázzuk. A májat megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, 1 ek olajon 4-5 percig sütjük, kiszedjük. A maradék olajon gyorsan átforgatjuk az almaszeleteket.
Tálaláskor a madársalátát, narancsot, hagymát egy salátástálban összekeverjük az öntettel. A tetejére elrendezzük a májat és a sült almát, végül megszórjuk a mandulával.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése