Ropogós fácánsült sárgarépával és sült almával

Egy kedves vadász barátunk néha meglep egy kis frissen lőtt vadhússal. Ezúttal egy gyönyörűen megtisztított fácánt kaptunk. Isteni vasárnapi ebédet készítettem belőle.











Hozzávalók: 1 fácán, 10 dkg füstölt szalonna, 6 sárgarépa, 1 kis fej zeller, 1 fej hagyma, 2 babérlevél, só, bors, kakukkfű, 4 alma, 4 kk feketeribizli (nyáron a szezonban a feketeribizlit átpaszírozva kis adagokban lefagyasztom, egész évben nagyon sokféleképpen lehet felhasználni)

Zöldségágyat készítünk a fácánnak a vékonyra szeletelt hagymából, zellerből, 1 sárgarépából és a babérlevélből. Ezeket egy lapos jénai tál aljára terítjük, ráfektetjük a sózott, borsozott, kakukkfűvel megszórt fácánt és befedjük a vékony szeletekre vágott füstölt szalonnával. Előmelegített sütőben közepes lángon 2 órát sütjük. Közben megpároljuk a megtisztított sárgarépát. Az almákat meghámozzuk, félbe vágjuk, a magházat karalábé vájóval kikanyarítjuk, a sütés vége előtt fél órával egy másik jénai tálban a fácán mellé tesszük a sütőbe. Ha a hús megsült, kivesszük, vágódeszkán feldaraboljuk, a mellét vékony szeletekre vágjuk, egy pecsenyés tálon szépen elrendezzük. Köré rakjuk a feketeribizlivel megtöltött almákat és a párolt sárgarépát. A levét átszűrjük, szószos tálban külön tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése