Lazacfilé paradicsomsalátán

Ez a mennyei fogás a csábítás trükkje azoknak, akik még nem rajongói a halételeknek. Friss lazacot már sokfelé lehet kapni. Mivel a húsa meglehetősen tömény, zsíros, persze ettől olyan selymes, nem kell sok belőle. Kiválóan illik hozzá a könnyű paradicsomsaláta.













Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg lazacfilé, 4 nagy paradicsom, 5 ek olivaolaj, 2 ek fehérborecet, 1 marék rukola, só, bors, 1 citrom

A halat 4 szeletre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk citromlével. 1 ek felforrósított olajon oldalanként 2-3 percig sütjük a halszeletek vastagságától függően. Közben a paradicsomot vékony karikára vágjuk, szépen elrendezzük a tányérokon. A maradék olajból, a borecetből, sóval, borssal salátaöntetet készítünk. A megsült halszeleteket a paradicsomra ültetjük, a tetejére halmozzuk a rukolát, az egészet meglocsoljuk az öntettel. Vékonyra vágott citromhéjjal díszítjük. Csak tessék figyelni a hatást!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése