Provencei bárányborda

Ez egy isteni, könnyű, fűszeres, nyári étel, pont passzol a paradicsom szezon kezdetéhez.
Szépen szeletelt báránybordát nem könnyű kapni, ezt a henteseknek még tanulni kell. Ha nincs bárány, ízlés szerint más húsból is elkészíthető.












Hozzávalók 4 személyre: 12 szelet bárányborda, 4 nagy paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 3ek olivaolaj, 3 ek olajbogyó, 1ág rozmaring, kis csokor kakukkfű, pár levél bazsalikom, só, bors

1ek forró olajon megpirítjuk a vastara szeletelt paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát és az apróra vágott zöldfűszerek felét. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, a szélén levő zsírt kicsit bevagdossuk. 2 ek olajon mindkét oldalát 3-4 percig sütjük, megszórjuk a maradék zöldfűszerrel, mellédobjuk az olajbogyót, kicsit átmelegítjük. A húst a paradicsom szeletekre szépen elrendezzük, ráöntjük a levét az olajbogyóval, forrón tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése