Sertéskaraj fűszerkéregben

Könnyű, tavaszi fogás. A sertéskaraj sovány hús, mégis kiadós, könnyen elkészíthető. A sok friss zöldség és fűszer illatossá, zamatossá teszi. Nagyobb családi ebédekre vagy vendégváráshoz ideális.













Hozzávalók 4 személyre: 1 kg kicsontozott sertéskaraj, 2 hagyma, 2 szál sárgarépa, 2 ek zsír, 500g apró szemű paradicsom, 2 csomó újhagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 ág rozmaring, 3 gerezd fokhagyma, 1 citrom reszelt héja, 1 ek mustár, só, bors

A húst megmossuk, megtörölgetjük, sózzuk, borsozzuk. 1 ek forró zsíron minden oldalát hirtelen megpirítjuk. Mellé dobjuk a durvára vágott hagymát és a répát, azokat is átforgatjuk a zsíron. Aláöntünk egy kis pohár vizet, betakarjuk alufóliával és az egészet betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe 1 órára. Közben felaprítjuk a petrezselymet, rozmaringot, fokhagymát, hozzáadjuk a citromhéjat. 1 óra múlva levesszük a húsról a fóliát, rákenjük a fűszerkeveréket és még egy fél órát sütjük. Egy másik serpenyőben a maradék zsíron átforgatjuk az újhagymát és a félbe vágott paradicsomokat, sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor a húst szépen felszeleteljük, köré rakjuk a zöldséget. Az átszűrt zafthoz hozzáadjuk a mustárt és külön csészében tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése