Rozmaringos marhasteak nyári salátával

Az egész család imádja a marhahúst, de valahogy a sültekkel mindig felsülök. Látom a paprikán, hogy a sztárséfek milyen pillanatok alatt sütik a steaket, a nyálam csorog, az enyém meg olyan, mint a csizmatalp. Attól tartok, hogy nálunk minden marha vén marha, de még inkább az lehet az ok, hogy itt friss húst árulnak, akik meg értenek hozzá, azok tudják, hogy a marhahúst egy hónapig érlelni kell.
A múlt héten megint elcsábultam a hentesnél, mert kivételesen szép darabokat árultak, gondoltam újra teszek egy kísérletet. Nos, ezúttal nem is lett olyan rossz. 4 napig pácoltam, majd vasárnap ebédre megsütöttük, mindjárt mutatom az eredményt.













Hozzávalók 4 személyre: 2 vastag szelet marha rostélyos, kb 1.6 kg, 1 ek friss rozmaring, só, bors, 1 ek mustár, 2 ek fehérborecet, 4 ek olivaolaj,
A salátához: 4 paradicsom, 2 zöldpaprika, 1 kisebb kígyóuborka, 1 nagy fej csemege hagyma, 1 ek fehérborecet, 2 ek olivaolaj, só, bors, pár levél bazsalikom

Az ecetből, olajból vágott rozmaringból, jó adag frissen őrölt borsból pácot készítünk, a hússzeletek mindkét oldalát megkenjük vele, fóliával lefedve 4-6 napig érleljük a hűtőben.
Sütéskor a húst megsózzuk és nagyon forró serpenyőben mindkét oldalát 4-5 perc alatt pirosra sütjük. Aki véresen szereti, annak így kész is van, ha jobban át akarjuk sütni, tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe 10-15 percre. A levét kevés vízzel hígítjuk, majd elkeverjük benne a mustárt és a húsra öntjük. Keresztben vékony szeletekre vágjuk és a salátával tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése