Nyári saláta fűszeres öntettel

Egész évben a helyi termelői piacon vásárolok, soha nem jutna eszembe külföldi, a fél világot körbeutazott zöldséget venni. Minden évszaknak megvan a maga szépsége, csak oda kell figyelni rá. A nyári piac színeinek és illatának kavalkádja egészen elkápráztat. A színes paprikahegyek, a piros paradicsom, a harsogóan zöld apró cukkínik egyszerűen ellenállhatatlanok. A családom megmosolyog, hogy akkor is kimegyek a piacra, ha nem veszek semmit. Ez a saláta lehet előétel, könnyű nyári vacsora, vagy egy szelet sült mellé köret. Bármelyik verziót választjuk, ez egy színes, friss, illatos vitaminbomba.












Hozzávalók 4 személyre: 1 közepes cékla, 2 sárgarépa, 2 kis cukkíni, 2 zöldpaprika, 1 csomó újhagyma, pár szem dió, 1 kis marék olajbogyó
Az öntethez: 4 ek olivaolaj, 2 ek citromlé, 1 ek mustár, só, bors, pár szál petrezselyem, snidling, kapor, kakukkfű

A répát és a céklát meghámozzuk, a cukkínivel és a paprikával vékony csíkokra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk. A zöldségeket egy tálon szépen elrendezzük, megszórjuk a dióval és az olajbogyóval, meglocsoljuk az öntettel és tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése