Lecsó

Egyszerű, hagyományos magyar étel, mindenki szereti valamilyen formában. Ráadásul teljesen paleo! Lehet utánozni a trendi külföldi ételeket, ez mind idei-óráig tart, mind a többi divat. A lecsó meg lecsó marad. Lehet belefőzni kolbászt, virslit, bele lehet ütni egy pár tojást, le lehet vele önteni egy szelet frissen sültet, ki hogy szereti. Kezdő háziasszonyok sem tudják elrontani, biztos siker!







Hozzávalók 4 személyre: 2 nagy fej hagyma, 1 kg zöldpaprika, 60dkg paradicsom, 2kk piros paprika, 1 ek zsír, só, bors, 25 dkg kolbász vagy virsli, vagy 4-5 tojás.

A forró zsírban megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a piros paprikát, a felvágott zöldpaprikát és a meghámozott, felkockázott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt kis lángon főzzük 10-15 percig. Én nem szeretem, ha nagyon pépesre fő, de igény szerint lehet tovább főzni. A főzés vége előtt 5 perccel adjuk hozzá a kolbászt, virslit, nagy a tojást. Nagyon jó hozzá friss kovászos uborka.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése