Őszi gyümölcslepény

A gyümölcsszezon talán ilyenkor éri el a csúcspontját, a piacokon hegyekben áll az őszibarack, nektarin, szeder, alma, körte, szilva, szőlő, dinnye, fel sem lehet sorolni. Illatok, ízek, színek kavalkádja. Az ötlet a francia nőé (Mireille Guiliano: A francia nők nem híznak) mármint az, hogy a lepény tésztáját káposztalevéllel helyettesítjük. Így szinte csak a gyümölcs van benne megsütve, mégis megvan a tészta illúziója. Persze én azért változtattam a recepten.








Hozzávalók: 5-6 káposztalevél, 2 alma, 2 körte, 2 nektarin, egy marék szőlő, pár szem szilva, 2 ek xilit vagy méz, 1 kk fahéj

A káposztaleveleket forrázzuk le, kicsit vágjuk be középen a vastag erénél, és béleljünk ki vele egy gyümölcstorta formát. A gyümölcsöket mossuk meg, távolítsuk el a magokat, vágjuk cikkekre, keverjük össze a fahéjas xilittel és öntsük a káposzta levelekre. 180 fokos sütőben 20-25 percig süssük. Szobahőmérsékleten tálaljuk, ha addig az illatra összegyűlő családtagjaink még nem tüntetik el.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése