Tojás carpaccio lazaccal

A tojás melegsége kiválóan illik a füstölt lazac selymes textúrájához. A carpaccio egy gusztusos olasz tálalási mód, amikor vékony szeleteket terítünk szét a tányéron. Ezt a fogást előételnek ajánlom, de aki szereti, elegáns villásreggelire is feladhatja.













Hozzávalók 4 személyre: 6 tojás, 10 dkg hajszálvékony füstölt lazac, só, bors, egy kis csokor kapor, 2 ek olivaolaj, 2 ek, balzsamecet, 1 kis hagyma, 1 tk méz, kis marék rukola, vagy más salátalevél

A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük. Ha egy kis sót teszünk a főzővízbe, akkor könnyebben lejön a héja. A tojásokat hűlni hagyjuk, majd karikára vágjuk, egy tányéron szépen elrendezzük. Az olajból, balzsamecetből, mézből, sóval, borssal, öntetet készítünk, hozzáadjuk a nagyon apróra vágott hagymát és a kaprot. A lazacszeleteket a tojásra fektetjük, az egészet megkoronázzuk a rukola levelekkel és meglocsoljuk az öntettel.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése