Sonkás karfiolkrém leves
Igazi tartalmas, kiadós leves a hideg napokra. Egyszerű
hozzávalók, kevés munka, finom ízek, a háziasszonynak sok dicséret. Igazán
megéri kipróbálni. 15 perc alatt kész.
Hozzávalók 4 személyre. 1 nagy fej karfiol. 15 dkg főtt sonka,
2 főtt tojás, 1 csokor petrezselyem, csipet őrölt szerecsendió, 1 ek citromlé,
só, bors
A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, sós vízben 10
percig főzzük. Fél időben a felét kiszedjük, melegen tartjuk. A többit a főtt
tojásokkal, összeturmixoljuk, borssal, szerecsendióval, citromlével
fűszerezzük. Visszatesszük a karfiolt, hozzáadjuk a csíkokra vágott főtt sonkát
és a felaprított petrezselymet. Azonnal tálaljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése