Tojások spenótfészekben
Spenót és tojás: igazi húsvéti párosítás. Lehet meleg
előétel, vagy különleges reggeli fogás. A spenótot előző nap előkészíthetjük,
tálalás előtt csak meg kell sütni a tojásokkal. Sok vendég részére is
ugyanannyi munka elkészíteni.
Hozzávalók 4 személyre: 80dkg friss spenót(ha fagyasztottat
veszünk, akkor leveles legyen), 4 tojás,1 fej hagyma, 2ek oliva olaj, só, bors,
csipet őrölt szerecsendió
Az apróra vágott hagymát megpirítjuk az olajon, hozzáadjuk a
megtisztított spenótot, állandó keverés mellett hagyjuk összeesni, sózzuk,
borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük. Ha kicsit kihűlt, 4 golyót formázunk
belőle, ezeket egy lapos jénai tálba ültetjük. Mindegyik közepébe egy mélyedést
készítünk, 1-1 tojásfehérjét ütünk bele és 190fokra előmelegített sütőben 12
percig sütjük. Ekkor mindegyik fészekre ráhelyezzük a tojássárgákat és további
4-5 percig sütjük. Azonnal tálaljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése